Go to Top

El entorn

L’estany de Montcortès és un lloc ideal per fer turisme rural amb nens o amics. El llac està inclòs al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). És dels pocs llacs que no tenen origen glaciar. Aquest és com el de Banyoles i és d’origen Càrstic. Els turistes que ens visiten es queden molt impactats amb l’estany.

llac al pla de corts

No hi ha cap riu que aporta aigua. Te un sortidor d’aigua al fons. La profunditat  oscil•la entre els 20 i els 40 metres aproximadament.

Aquesta zona lacustre és una de les reserves d’aus aquàtiques més importants del Pirineu, i acull una gran varietat aus migratòries, com l’ànec de coll verd, l’àguila pescadora o el becadell.

També te una gran diversitat d’espècies de flora i fauna, algunes d’elles poc representades en el territori pirinenc.

Des de l’estany es poden realitzar diverses rutes de senderisme i també s’hi pot practicar la pesca i el bany. Disposa d’una zona d’acampada i d’un bar obert durant l’època d’estiu. També es poden realitzar rutes a cavall amb una hipica que está al poble.

cabana de la Mosquera

Els que fan turisme rural al estany visiten sens dubte els dolmens del Pla de Corts

Un dolmen és una construcció megalitica, pròpia del neolitic.

Al pla de corts tenim dos dolmens el de la mosquera aprop de Peramea i el de Peracals. La formació bàsica del dolmen la constitueixen dues pedres verticals amb una d’horitzontal al damunt, generalment acompanyades d’altres pedres a les rodalies, de grans dimensions. Es consideren monuments funeraris i constitueixen tot una proesa per a la época la seva construcció.

vacances amb nens,

 

 

“La Geganta dormida” és una muntanya de Collegats  (congost entre Gerri i LaPobla) a la serra de Peracals que té la silueta d’una dona estirada, adormida. Es pot aprecicià  la cara, els pits i els peus.

 

 

Open chat
Chatear amb casa Sisquet